2014. július 17., csütörtök

Mada nyelv

Hű, látom, hogy 2 éve már nem írtam semmit! Hát, most találkoztam egy magyar(-svájci) házaspárral, akik Afrikában misszionáriusok a "Wycliffe" Biblia-fordítókkal. Az asszony egy régi barátomnak a lánya. Itt a honlapjuk:
http://ernstkurdi.wordpress.com/
És képük:

Azon kívül, hogy egy magyar végre misszióban tevékenykedik! - a beszélgetésünk alapján kiderült, hogy a mada nyelvben - amely Kamerun egyik nyelve - létezik az a hang, amely a walesi ll-nek (Llandudno szóban) felel meg, valamint annak a zöngés változata is. (Miért szenvedéyem a walesi? - nem is vagyok walesi). Azon kívül, egy pár "implosive" is.

3 megjegyzés:

  1. Érdeklődhetnék én Öntől bővebben a velszi nyelvről?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Percy, Természetesen, mit szeretne tudni?

      Törlés
  2. Nagyon köszönöm, hogy válaszolt! (Én most próbálok harmadszor, nem vagyok gyakorlott, ha háromszor írtam ugyanazt, elnézést) Érdeklődésem a munkámmal kapcsolatos: dramaturg vagyok. Egy hete kutatok olyasvalaki után, aki beszéli, ismeri a velszi nyelvet, és akinek elmondhatom, milyen feladatot kell megoldanom. Segítségét Shakespeare IV. Henrik-jével kapcsolatban szeretném kérni - ha kérhetem. A darabot október elején fogja bemutatni a Miskolci Nemzeti Színház. Nem vagyok gyakorlott "blogoló", a nevem is az említett darabból származik. Pusztán ezért - és nem mintha valami rejtélyes dolgot szeretnék kérdezni Öntől - érdeklődöm, hogy nem beszélhetünk-e más fórumon, esetleg telefonon vagy emailben? Az én címem miju36@gmail.com Várom a válaszát és előre is köszönöm!

    VálaszTörlés